Τα δωμάτια απόδρασης (ή γνωστότερα «escape rooms») μετρούν πάνω από τρία χρόνια ζωής στην χώρα μας και δίκαια κατέχουν πλέον τον τίτλο του πιο μοδάτου κι εναλλακτικού indoor activity. Πρόκειται για έναν διαδραστικό τρόπο διασκέδασης, εντός ενός θεματικά διακοσμημένου χώρου, ο οποίος απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό πολλών και ποικίλων προτιμήσεων : από εκείνους που αρέσκονται να χαζεύουν ακίνητοι για ώρες τυχαία νούμερα, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν το μοτίβο που τα συνδέει, μέχρι εκείνους που δεν χορταίνουν να καταδιώκονται από φαντάσματα, απειλητικές οντότητες και μανιακούς δολοφόνους, προσπαθώντας να τους ξεφύγουν μέσω σκοτεινών διαδρόμων και κρυφών περασμάτων. Κι ασφαλώς, η συνολική εμπειρία του παιχνιδιού ξεφεύγει από την τέρψη του ενός, καθώς οι παίκτες τελικά συνεισφέρουν ο καθένας το προσωπικό του ταλέντο για το καλό της ομάδας: άλλος παρατηρεί, άλλος συνδυάζει, άλλος τρέχει γύρω-γύρω κι άλλος απλώς πανικοβάλλεται και φωνάζει.

Φυσικά τα προβλήματα λογικής, οι διάφοροι μηχανισμοί, οι κατασκευαστικοί συνδυασμοί αλλά και τα εξιστορούμενα σενάρια είναι ατελείωτα, διατηρώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον και δημιουργώντας την προσδοκία για εντελώς διαφορετικό gameplay από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Αυτός πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός όσον αφορά τη δημιουργία ενός δωματίου: πρωτότυποι και θεματικοί γρίφοι, σεναριακή ροή κι εξέλιξη παιχνιδιού, καλοσχεδιασμένες κατασκευές, ατμοσφαιρική διακόσμηση χώρων.

Τίποτα από τα προηγούμενα δεν είναι προαιρετικό. Οι γρίφοι κι οτιδήποτε άλλο χρήζει λογικής επεξεργασίας κι επίλυσης επιβάλλεται να είναι πρωτότυπο, διότι απλούστατα κανείς δεν διασκεδάζει λύνοντας ένα γρίφο του οποίου τη λύση ήδη γνωρίζει. Η διαδοχή των διαφόρων γεγονότων στο δωμάτιο είναι αναγκαίο να έχει ροή και σεναριακή συνέπεια, καθώς οι παίχτες πάντα θα έχουν κάποιο στόχο χωρίς να περιπλανιόνται άσκοπα. Οι κατασκευές επιτακτικά πρέπει να είναι ασφαλείς και καλοσχεδιασμένες, ώστε να μην κρύβουν κινδύνους για τους παίχτες και φυσικά να μην προδίδουν τυχόν κρυφά δωμάτια και περάσματα. Οι χώροι του παιχνιδιού απαιτείται να είναι – με πειστικό τρόπο - ατμοσφαιρικά διακοσμημένοι, καθώς σε τελική ανάλυση τα Δ.Α. οφείλουν να δικαιώνουν τις προσδοκίες των παιχτών από τους οποίους, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχουν επιλεγεί.

Κι ήρθε η ώρα να κάνουμε το λογικό άλμα, σκεπτόμενοι πλέον τα Δ.Α. ως προϊόν που φιλοξενείται στον ευρύτερο χώρο μιας καλοστημένης επιχείρησης. Σωστή επιλογή χώρου, καλαίσθητη διακόσμηση και λειτουργικότητα είναι παράμετροι που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια εταιρία συνολικά, από το πλατύσκαλο της εισόδου μέχρι τον χώρο υποδοχής, ανεξάρτητα από προϊόν της.

Προς αυτό το σκοπό κινούμαστε λοιπόν κι εκεί στοχεύουμε : στη δημιουργία “Escape Room” τα οποία λειτουργούν ως ολοκληρωμένες επιχειρήσεις και παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διασκέδασης.

Στους συνεργάτες μας αναζητούμε ανθρώπους με διάθεση και αγάπη για το αντικείμενο. Άτομα των οποίων το μεράκι και η ενεργητικότητα θα συνδυαστεί με την δική μας τεχνογνωσία κι εμπειρία στο αντικείμενο, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα προσφέρουμε:

  • Συμβουλές για την καταλληλότητα της περιοχής και του κτηρίου της εν δυνάμει επιχείρησης.
  • Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση κτηριακών επεμβάσεων και διαμορφώσεων.
  • Δημιουργία πρωτότυπων σεναρίων, ανάλογα με τον ανταγωνισμό και τις τάσεις της εποχής.
  • Κατασκευή και διακόσμηση πλήρως εξοπλισμένων κι εναρμονισμένων με το εκάστοτε σενάριο δωματίων.
  • Κεντρική διαχείριση, υποστήριξη και service.
  • Κεντρική διαφήμιση και προώθηση-marketing.

Το Braincells έχει δημιουργήσει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών κι εξειδικευμένων συνεργείων, εξασφαλίζοντας την έτσι άμεση κι αποτελεσματική υλοποίηση της γενικότερης σχεδίασης και κατασκευής των δωματίων, αλλά και της επίλυσης πιθανών προβλημάτων.

Εάν λοιπόν μοιράζεστε την ίδια αγάπη με εμάς για τα δωμάτια απόδρασης κι έχετε την επιχειρηματική φιλοδοξία για μια ολοκληρωμένη κι επικερδή δραστηριότητα , μη διστάσετε να συμπληρώσετε τη φόρμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Η ομάδα του BrainCeLLs